Usch :(

Min lilla Bella måste ha ont någonstanns, jag antar att de e tänderna. Hon vägrade att somna o hon bara skrek så jag ringde till 1177 o pratade med dom om man kunde ge henne alvedon även fast hon inte har feber. Hon hade lite hög temp tidigare idag men inte nu. Passade även på att höra om de här med lunginflammtion. Cia har ju åkt på de nu, säger bara FAAAN OCKSÅ! Alltid e de nått. Tycker så himla synd om henne.

Nu har i a f min lilla somnat där inne efter hon fick alvedonen och (till hårblåsen). Hoppas hon kan sova några timmar nu. Mitt lilla hjärta! <3




Fika på stan

Idag var Bella lite små gnällig på morgonen, inget dirket hjälpte. Men antagligen e de väl tänderna då kanske som spökar, eftersom hon spottar o de rinner saliv heeela tiden plus att hon tuggar på sina händer hela tiden också. Men sen vid typ 12 tiden så åkte vi in till stan o hämtade upp Sofie o sen mötte vi upp Emma o lillan på 4 timmars parkeringen. Vi gick mest runt egentligen o sen satte vi oss o tog en grillad macka på Espresso house. Efter de så körde jag hem sofie å sen åkte vi hem. Nu håller jag på å tvättar lite o Izabella har legat en stund naken på golvet o nu sitter hon i gungan! Snart kommer Niklas hem så då ska jag göra i ordning lite mat.

I morses
 

Min söta kusin


Söta Emma som jag äntligen fick en bild på


  

Så olik sig hon va här


När vi kommit hem slängde vi av alla kläder inkl blöjan :)

present o kläder :)

Denna fick Izabella utav sina gudföräldrar när dom kom hem från Rhodos, så himla söt text :)


och detta köpte vi på Name It idag


åå jag längtar så tills Izabella kan ha toffsar å sånt :) <3
 

Överby

Vi tog oss en sväng till Överby. På vägen dit ringde jag upp Emma som hade ringt mig. Då va dom också på väg till Överby så då träffades vi där. Killarna behövde ju köpa nått att ha på sig till Tobbes 25 års fest som är på fredag. Niklas köpte med sig två skjortor o en slipps. Han visste inte vilket han skulle ha, antingen en ljusblå skjorta eller en svart skjorta med ljusblå slipps. Jag fick i a f köpt mig ett par svarta pumps! Sen köpte vi 1 par byxor, 2 leggins o lite hårband till Izabella på Name It. Tycker dom har jätte mycke sött där o billigt e de! Speciellt nu, för nu va de 50% på de mesta. Sen tog vi en fika ihop på Espresso hause.









Bella innan vi åkte hemifrån


Emma på stod att några tjejer satt o spanade in Niklas när vi fikade.. Men han e bara MIN så fuck off haha!!! :)

Söndag

Igår så kom svärmor, Tommy, Camilla o hennes kompis Wilma förbi på en kaffe o butterkaka :)
Jag o svärmor kände för att hitta på nått men visste inte vad. Men vi bestämde oss för att vi skulle åka till dom på kvällen så de gjorde vi. Vi grillade korv o sen gick vi ut o promenerade, jätte mysigt!! Vi åkte hem strax efter 22.00. Bella somnade i bilen och sov för natten sen, och jag blev jätte yr o illamående så jag somnade nästan direkt jag också.. A just de, igår så tog Izabella tag i sina fötter för första gången :) Så snart är dom nog i munnen på henne :) Allt ska hon ju stoppa i mun, hon tog tag i mitt finger idag o förde till munnen.
Idag vaknade vi vid 8 tiden så nu har vi precis käkat frukost o ska göra oss i ordning. Får bli en sväng till överby idag.


Igår morses


Jag vill ha tutte pappaaa haha


Bella o hennes fina Farmor


           

Midsommar :D

Åå va mysigt vi hade. Fick ju "låna" Fridas föräldrars hus i Lane o vara i. Dom har ju inglasad altan, vilket va perfekt igår eftersom att vädret inte va jätte bra! Å jag va så glad för igår fick jag ju träffa mina tjejer som jag inte sett på hur länge som helst eftersom dom kom hem från Rhodos i Torsdags o vi hade inte setts innan de heller pga sjukdomar å så.
Det blev en riktig lyckad kväll igår, med grillning, cubb, dans runt midsommarstången o massa mys :)
Tindra hade skit kul när vi dansade o sjöng :) Å lilla Wilma o Bella va allt snälla!!
Bella hon sov nästan hela tiden!

Familjekort innan vi åkte hemifrån


























                       

Torsdag- storhandling inför midsommar

Aaaa fy f***n att man inte lär sig någon gång att de e inte riktigt rätt dag att handla på dagen innan midsommar. Så grymt mycke folk!! De va ju jag o Emma som handlade o sen hade vi ju även med våra små. Wilma va så snäll så, hon satt där i bilbarnstolen som vi hade i kundvagnen. Jag hade Bella i bärselen men inte ens de gick hon med på efter en stund så jag fick gå runt å bära på henne i affären å Emma fick springa runt efter alla varor!
Sen åkte vi hem till Emma när vi va färdiga o tog en kaffe.


Izabella va så energisk, kunde inte ligga still, så Daniel fick tjöta lite med henne :)


Men lilla Wilma satt så fint så :)

Onsdag- besök av katti o andreas

Idag hade vi Katti o Andreas här. Vi hade tur med vädret så vi kunde grilla o sitta ute på altan!
Anderas fyllde 20 för några dagar sen o de va ingen dålig present han fick av Katti. En resa till USA!! Dom åker den 17 juli tror jag de va, (eller 16) de som e synd bara de e att dom missar Izabellas dop!





       

Som hon skrattade :)

Lejonkungen




Du ska lära på din färd,
att vår gåtfulla värld,
är mycket stor.
Den är svår att helt förstå,

inget brukar nånsin gå,
så som vi tror
.
Men vi följer din väg,
ger dig stöd för varje steg,
om än allting känns hopplöst min vän.
Vi står stolta och ser,
hur du lär dig mer och mer
.
Vi är mer än du tror,
vi är en
.


Våra förfäder rår,
och dom följer vart vi går.
Dom följer din väg lilla vän.
Genom gråt, genom skratt,
dom går med oss dag och natt
.
Vi är mer än du ser,
vi är en.


Vi är ett hör ihop,
som två träd med samma rot,
och jag är för alltid din vän.
När jag kan ger jag svar,
och den kraft vår kärlek har
.
Den ger mer än du ser
vi är en.


Det här är nog den finaste låten jag någonsin hört! Jag får rysningar utav den! Jag blir helt tårögd utav den.
Jag tänker på min Izabella och min mormor när jag hör den. Jag tror min mormor följer Izabella och mig vart vi än går.






Varför gör de så fruktansvärt ont i hjärtat?! Varför kunde hon inte bara fått träffat Izabella EN gång innan hon lämnade oss?!




Tisdag hos mamma-mormor :)

Idag åkte vi in till mamma. Vi tog oss en tur till stan för mamma behövde in på guldfynd, sen drog vi o handlade på willys, sen apoteket o sen hem. Izabella fick bada med mormor. Hon ÄLSKAR verkligen att bada.

     

Måndag, Gbg med Emma o Wilma

Idag tog vi oss en tur till gbg. Jag o Bella åkte hemifrån vid ca 10 tiden o drog till Trollhättan å hämtade upp Emma o Wilma. Vi åkte ner enbart för att köpa löshår. Så de va va vi gjordre. Stannade på Mc donalds på vägen hem också, GÖTT :D haha. Sen svände vi hem Emma o Wilma å sen hem igen. Va inte hemma förens typ 18.30 eller nått. VA mycke längre tid allt tar nu när man har barna. Jag menar, de va ju inte bara att parkera när man kommit fram till gbg, utan man fick först ge dom mat o byta blöjor å greja. Samma sak när vi skulle därifrån liksom, då bytte jag t o m TVÅ bjöjor haha :) Fast iofs så hamnde vi i alla jäkla köer på väg hem också så de va inte konstigt att vi va hemma så sent.



Å va söt hon e Wilma lilla


Jag o min underbara dotter


Emma ville inte vara med på kort SOM VANLIGT!! Men ska träffa henne på Torsdag igen så då jäklar :D

Söndag hos Victor o Sara

Japp, vi hämtade upp mamma vid 15 tiden o sen drog vi ut till brorsan o Sara. Va jätte mysigt! Vi grillade o satt bara o tjöta massa skit. Längtar sååå mycke tills Bellas kusin kommer!! De e inte långt kvar nu!! <3

Dom kommer att bli underbara föräldrar


Älskade mamma o mormor :)








       

Lördag

Ååå va min lilla har blivit stor på en dag bara!! Gud va hon har börjat prata. Hon kommer nog att bli en riktig tjata när hon blir äldre (de va ju både jag o niklas också när vi va små) :) Så himla roligt e de!! Har filmat massa på mobilen när hon ligger å "aoar",  "daddar" o knorrar typ haha :D

Idag har varit en lugn dag. Jag o Izabella har varit hemma  bara slappat o Niklas har varit o kört cross.
Vi åkte ner till Statoil o hyrde film o köpte glass som vi åt på altan när vi kom hem.

      







Mysig Fredag

Igår hade vi Johan, Susanna o lilla Noelle här. Vi käkade taccos o satt o tjöta. Va jätte mysigt!! :)
Varje gång Noelle skrek till så blev Izabella jätte rädd! Hon blev alltså ledsen till slut för att hon blev så rädd hehe men lilla sötis :) Dom va i a f kvar här till 23.30 o sen gick vi och la oss med en gång. Skulle egentligen tagit lite fler kort igår men det blev änna bortglömt. Ville ju haft nått på Noelle o Bella ihop.
Dessa va de ända jag tog igår

  

Gjorde ett besök på Norgården

Idag vid 11 tiden åkte vi in till jobbet o hälsade på. Alla blev jätte glada, speciellt vårdtagarna! :) Herregud så söt alla tyckte Izabella var! Gud ja va alla daltade med henne hehe :) Hon va jätte snäll när vi va där. Bara skrattade och låg tyst hos mig. Men nu.. e hon lite små gnällig. Men hon e väldigt gasig, pruttar hela tiden så de e väl de. Tycker synd om henne min lilla stackare. Fan va blöjor jag får byta på henne. Hon bajsar ju jätte ofta just nu. Och något jag la märke till igår var att lilla Wilmas bajs va ju fast typ (haha känns ju skit dumt att skriva om men de e ju för att jag själv ska komma ihåg också), men Izabellas e ju jätte löst..?! Hmm jaja men de kanske o normalt att de e så olika på barn.

Vi i morses



Hon gosade så gott med sin nalle


En tur till Trollhättan :)

Som jag skrev igår så hade ju Bella lite högre temp än vanligt. När vi skulle gå å lägga oss igår vid 22.30 så bara hon skrek, ville inte ens ha bröstet. Så vi gick upp och tog en temp på henne och då hade hon 38,5. Vi gav henne en alvedon och efter en halvtimma somnade hon gott.


Idag tog vi oss en tur till Trollhättan till Emma och söta lilla Wilma. :)
Vi åkte hemifrån strax efter 9.00. Vi började med att käka lite frukost hos Emma och sen tog vi våra ungar och drog till Överby. Jag behövde nämligen till Jysk för att köpa en tjockare kudde till Bella eftersom hennes huvud blivit lite platt bak till. Hmm ja va köpte vi mer.. Jo jag köpten ett par skor och lite smink och Emma köpte smink och kläder till Wilma. Vi satte oss å tog en glass också :) Ja de va en riktigt mysig dag men både jag o Emma va grymt trötta där i slutet.


Izabella kollade på tv idag morses medans mamma gjorde sig i ordning :)



Så här va jag klädd idag i de goa vädret




och så här såg lillan ut




Försökte få en bra bild på Bella o Wilma, men min bara skreeek :)




Jag o lilla Wilmis :)

      

Vi knödde in oss allihop på toan! Kolla vad Wilma skrattar sötisen!!


och här är naappen inne ;)



UNDERBARA Emma!! Nästa gång måste jag få en bild på dig o Izabella <3

Rhodos

Idag åker Izabellas gudföräldrar till Rhodos. Sååå gott för dom. Jag hoppas att dom får en toppen resa!!









HAHAHA :D

Vi ses på midsommar era galningar!! :))

Puss & kram till er!!!

BVC

Idag började jag dagen med att åka in tidigt till mamma för jag hade beställt en soltid kl 9.00, så mamma passade Izabella. När jag va färdig så käkade vi lite frukost och sen åkte vi till bvc.
Bella blev ju 3 månader i söndags så hon skulle få sin 3 månaders spruta. Eller a, sprutor, en i varje lår fick hon. Dom va två sköterskor som gjorde det sammtidigt som tur va. Stackars min lilla Bella va ledsen hon blev. Men hon fick bröstet direkt och efter någon minut var det bra igen.

Mormor fick följa med till bvc





Självklart så vägdes å mättes hon också. Hon vägde 5760g, var 59 cm lång och huvudomfånget var 39.
Jag skojade typ å sa att Bella har ett stort huvud men hon har tydligen ett litet huvud enligt Bvc sköterskan Ann-Christin hehe. Sen tyckte hon även att Bella har en väldigt fin färg på hyn(som hon fått från sin mor) haha ;) och att hon va väldigt stark i benen. Jag har inte en aning om vad som är normalt eller inte men det var vad hon sa iaf. Hon trodde även att hon skulle hitta sina fötter snart.. vi får väl se...



Bella decka när vi kom hem till mormor



Har precis tagit på Bella pyjamasen, så vi just nu






Tog en temp på henne nu som låg på 37.7 så det är lite högre än vad hon brukar ha, men får se om de stannar där eller fortsätter. Dom kan ju få lite lätt feber tydligen efter sprutan så de e väl inget konstigt om hon får det i s f.

Mitt i djungeln, den stora djungeln..

En låt som jag sjunger för Izabella typ varje dag är "mitt i djungeln" från Lejonkungen, och hon brukar oftast skratta eller le då. Ibland när hon ligger på skötbordet så brukar både jag och Niklas stå där och sjunga den och nästan dansa haha, och ibland så skrattar hon och ibland tittar hon bara på oss som om vi vore dumma i huvet eller nått :) 

Igår så var hon lite små grinig hela dagen men så provade jag att sätta på "mitt i djungeln" fast den på engelska på youtube, när den där hippon och hunden gör den. (för hon var verkligen hysterisk ett tag). Hon blev f*n helt knäpptyst och bara tittade när jag satte på den, och sedan började hon att le :)
Tänk va hon börjar att känna igen ansikten och läten redan :) Så himla skoj!



När jag var på Cias jobb för ett tag sedan så gick hon runt o bar på Bella. Hon höll henne mot spegeln så att hon fick se sig själv och då gjorde hon ett morrande. Så det är också en grej hon brukar göra om hon e på någorlunda humör :)

Izabella har även hittat sina händer. Hon har hållt på och sugit på dom ett tag men nu tittar hon även väldigt mycke på dom.



Min lilla nakenfis <3

Bohuslänningen

Glömde ju att skriva det. Att min lilla docka var med i Bohuslänningen i måndags! :)



Det var Niklas som fick välja bild :)


Izabella 3 månader

Bella blev exakt 3 månader i söndags så då gjorde vi fotavtryck som sen kommer att bli ett hjärta i kristall med hennes fotavtryck och texten "Izabella 3 månader" åå va jag längtar till vi får hem de! Eller a, de e cia som kommer att få hem det till sig eftersom det är en för tidig dop present från henne, frida, tobbe, isac o lilla tindris såklart! :)

Så här såg det ut när vi gjorde avtrycken







Min lilla prinsessa 3 månader


Izabella från 0-3 månader :)

Jag valde att skapa en blogg för att ha en plats där jag kan skriva om lite allt möjligt och speciellt om min lilla Izabella och vad vi gör om dagarna. Alltså som en dagbok. Det hade varit skoj att kunna visa henne allt vi gjort genom text och bilder, sen när hon blir lite äldre. Hon e ju bara 3 månader än så länge :) Men därför valde jag också att skriva ner allt om graviditeten och förlossningen här i bloggen.



Mitt lilla hjärta. Född kl 15.06 den 13 mars 2010 . Var egentligen beräknad till den 21 mars, så vi fick henne 8 dagar tidigare vilket va riiiiktigt skööönt! Hon vägden 2970 g och var 49 cm lång.

På dessa bilder är hon bara någon/några dagar gammal på BB:

                 

Och dessa bilder är från när vi kommit hem från BB:

       

               


Izabella o pappa badar

      


Bella med släkt o vänner

                      
     


Lite utav sakerna hon fått:














Min graviditet och förlossning

Min graviditet!

 

Hade min sista riktiga menstration den 9 maj, sedan hade jag en mellanblödning någon gång i början av juni (dagen efter jag gjorde ett gravtest som visade negativt).


6 juli

Jag fick reda på att jag var gravid den 6/7 2009. Jag gjorde ett gravtest kl 04.00 på morgonen. Det visade svagt positivt. Blev osäker så jag ringde barnmorskemottagningen i herrestad. Dom sa bara åt mig att avvakta. Min älskade mamma ringde då till gynmottagningen och dom sa att jag kunde komma dit o göra ett test. Så jag åkte till Näl med Sofie och gjorde ett test. Sköterskan kom ut o talade om att det var positivt. Jag grät av glädje!

Jag har haft ont i brösten sedan någon dag efter midsommar, alltså i ca 2 veckor och även haft ont nederst i magen. Har kännts ungefär som mensvärk. Har varit väldigt öm över magen. Har även känt mig väldigt trött de senaste dagarna och så känns de som att något trycker på urinblåsan.


7 juli

Idag ringde jag till barnmorskan och pratade lite med henne. Fick en tid jag o niklas ska dit för att prata. 22 juli kl 08.00. Ska bli spännande.

Idag har jag inte haft särskillt mycke matlust. Köpte en påse godis på knalles efter att jag förlängt håret hos Rosanna, men åt knappt av det. Men sen när jag åkte från jobbet vid 22.00 så åkte jag förbi mc`donalds. Efter jag ätit så mådde jag lite illa.

Dom som vet om graviditeten nu är:
mamma, pappa, brorsan, svärmor, cia, isac, frida, tobbe,anders tvlling, v.t barbro


8 juli

Natten till den 9/7 kliade det väldigt i böstvårtorna och dom var väldigt styva.

Åt lite mer idag än vad jag gjort dagarna innan.


14 juli

Det har inte hänt så mycke mer än de jag skrivit innan. Brösten är fortfarande ömma och bröstvårtorna är styva nästan hela tiden. Humöret har varit lite upp och ner ett tag.


16 juli

Idag fick jag en jäkla pollenallergi på kvällen när vi var hos Maggan på "personalfest". Nös hela tiden och var helt slut. Blev även väldigt dålig i magen efter maten. Vi åt någon kyklinggryta med ostar.


22 juli

Idag var vi hos barnmorskan kl 08.00. Vår barnmorska heter Ann. Vi fick massor av information och vi fick ge massor. Hon räknar på att jag är i v.11. Hon räknade alltså från min sista mens som jag hade 9 maj. Så barnet är alltså beräknat den 12 februari nu. Men vi får se på ultraljudet om det stämmer, tror inte det. Jag har nog inte gått så långt. Hon skulle försöka att fixa en ultraljudstid lite tidigare pga att det varit som det varit med min menstration.

Niklas åkte till Tyskland med Isac. Jag sov hos Cia. Sov väldigt dåligt pga att jag hade väldigt ont i magen. Hela magen.


5 augusti

Jag har kännt mig väldigt yr dom sista dagarna. Som om man svävar. Jätte obehagligt! Var hos barnmorskan den 4 augusti och tog prover. Blodprov i armen och urinprov. Mitt blodvärde va väldigt bra tydligen, låg på 130. Blodsocker var också bra! Blodtrycket var också bra, låg på 120/70. Konstigt att jag ändå inte mår riktigt bra. Känner mig snurrig och pulsen slår ofta väldigt fort och känner mig jätte anfådd och skakig. Idag fick jag även lite ont i magen på jobbet. Krampliknande. Mår verkligen inte bra idag. Känner mig snurrig direkt jag reser mig. Höll på och ramla ihop på jobbet när jag suttit och torkat upp kaffe på golvet och reste mig upp. Min "halvbror" John rekomenderade mig att pressa apelsin, morot, lite citron och litesocker för att dricka varje morgon. Ska testa om det hjälper. Pratade nämligen med barnmorskan angående järntabletter, men eftersom jag låg såpass bra i blodvärde trodde hon inte jag sjulle behöva det, men om jag ändå ville ta tabletter kunde jag ju börja att ta varannan dag.

Fick remiss till ultraljudet också. 7 september, ååå vad jag längtar. Susanna och Johan va där i måndags den 3 augusti, hon sa att det var otroligt underbart och att allt känns på riktigt! Igår (4:e) var vi hos mamma,alexander, john och hans familj. Vi fick även reda på att min gammelmormor gått bort. :(


13 augusti

Får väl börja med att skriva att idag vaknade jag vid 10.00 tiden och har mått ganska bra hittills, peppar peppar. I måndags den 10/8 kräktes jag innan jag skulle börja jobba kvällen. Usch i Tisdags den 11/8 mådde jag inte bra. Jag jobbade dagen och började med att jag kräktes ett antal gånger, så jag gick hem vid 11 tiden. När jag kom hem skulle jag bara äta lite mat och sen lägga mig hade jag planerat men så blev de inte. Jag var på toaletten, och när jag torkade mig kom det blod på pappret. Var väldigt ljust, typ som när mensen håller på att ta slut. Men vilken panik jag fick. Ringde helt hyteriskt till mamma som sa att jag skulle ringa till 92000 och be dom koppla mig till gynmottagningen. Satt i kö i ca 20 minuter o bara grät. Till slut gav jag upp och ringde till mamma igen, Hon var redan på väg till mig. Vi åkte till näl. Kom dit vad 13.30 och fick en tid strax efter 14.00. Fick göra ett ultraljud. Det visade sig att allt såg bra ut. Jag såg typ bara ett hjärta som slog väldigt fort. Men vilken känsla det var! Men så som barnmorskorna hade räknat så skulle jag egentligen varit i v.13 nu men så visade inte ultraljudet. Jag är bara i v.9. Det var alltså som jag trodde. Visst på ett sätt kändes det tråkigt att behöva backa 4 veckor men samtadigt så förklarar det ju verkligen till varför jag mått så illa på sista tiden. Huvudsaken är att allt är bra med den lille!

Jag sjukskrev mig i a f idag den 13/8 och imorgon fredag den 14/8. Pratade lite med mamma som tyckte att jag även skulle sjukskriva mig helgen. Får se hur jag gör men det hade nog gjort mig väldigt gott!


18 augusti

Jag har haft väldig huvudvärk i typ 3 dagar, det blir den 4:e idag om jag får de idag också. Mamma sa att hon också hade väldigt mycket huvudvärk när hon väntade mig. Usch har ju varit ledig ända sedan den 11:e nu och idag ska jag jobba kvällen. Hur fasen ska detta gå? Ja ja vi får väl se.

 


7 september

Oj nu har det hänt mycket på sistone. Var i Tyskland från den 30/8-4/9 med mamma. Dagen vi kom hem fyllde min bror år men honom ska vi fira nästa vecka. Igår 6/9 var jag i v 12 och det känns verkligen jätte skönt. Lördagen den 5/9 var jag på Ullared med cia, frida o jennifer. När jag kom på kvällen överraskade niklas mig med en jätte fin middag. Han hade gjort oxfilé, stekt riven potatis och en underbart god apelsinsås! Sen efter maten så gick han ner på knä och frågade om jag ville förlova mig med honom. Självklart sa jag JA! Så idag 7/9 så har vi varit och kollat ringar. Vi fastade båda för samma ringar så nu får vi bara tillbaka och beställa dom någon dag.

Har idag haft väldigt väldigt ont i vänster bröst. Trodde först det var hjärtat eler kanske någon muskel, men någon på jobbet sa att det kunde ha med mjölkkötlarna eller något att göra, och det trodde cia också. Det gör i a f jätte ont. Det sticker typ till då och då. Har även fortfarande haft väldigt mycket huvudvärk. Och är fortfarande väldigt anfådd.

 


15 september

Lördag den 12/9 firade vi min brors 20 års dag. Det var jag, niklas, victor, sara, mamma, pappa och ewa. Vi var och åt på Napoli. På kvällen började jag att känna mig väldigt snuvig. Niklas hade varit sjuk den helgen så jag blev väl smittad. För på söndagen skulle jag jobba tidigt. Vaknade och kände att jag hade lite ont i halsen men inget mer. Men när jag sedan hade jobbat en stund började jag att må riktigt dåligt. Kände mig febrig, hade ont i halsen och var jääkligt snorig, så dom skickade hem mig. Kände mig mycke bättre redan dagen efter, inte febrig och så men är fortfarande väldigt förskyld.

Ja i söndags var jag i v 13. Det som är så komplicerat bara är att jag vet inte om jag är i bebisvecka 13 eller graviditetsvecka 13. Hmm.. men fick en tid till ultraljud den 13 oktober så då ska jag prata med barnmorskan där tänkte jag.

Idag tog jag även mina första bilder på magen. Jag tycker allt att det redan har börjat att synas. Det jag även har börjat känna det är om jag på nått sätt ligger eller sitter lite konstigt, så känns de som att jag klämmer barnet. Och det gör även lite ont. Även när jag nös en dag så gjorde det fruktansvärt ont nere i magen. 

 


27 september

Idag har jag haft jätte jätte ont nere i magen.

Det började på jobbet när jag va i matsalen och serverade de äldre. Kände att jag blev väldigt trött i benen och ont i magen. Sen när jag skulle köra upp en vårdtagare hem G-B.H , så grät jag för att de gjorde så ont. Kunde bara ta korta små steg. Det typ krampar, drar och gör ont. Först hade jag bara ont i höger sida men sen började de även på vänster också. Strålade även ner i höger ben och bak i svanken.


30 september

Jag pratade med min barnmorska den 28/9 om mina besvär, hon sa att det var foglossing. Jag har fortfarande ont utav det. Inte så som jag hade den dagen jag jobbade när jag knappt kunde gå, men det hugger till då och då. Det är jätte obehagligt och gör väldigt ont. Pratade även med dom på vårdcentralen idag om min andning. Jag fick en tid den 8/10. Det är riktigt jobbigt just faktiskt. Huggandet i magen och sedan svårt att andas, men men det får vara värt det!


12 oktober

Torsdag den 8/10 var jag på herrestads vårdcentral hos doctor Arthur Hardeman. Han skulle kolla mina lungor eftersom jag får så dåligt med luft, eller a svårt att andas. Han och en läkare till (anders) lyssnade på hjärta och lungor och jag fick blåsa i någon slags grej. Han/dom kände även på min mage..? fattar ej varför men den där arthur va fruktansvärt hårdhänt. Han tryckte så hårt att jag började att gråta. Doktorn misstänker att jag har eller är på väg att få astma, men kunde inte kolla detta nu under graviditeten.

Jag har fått väldigt mycket finnar och pletor på armar och rygg?

Imorgon är det ultraljud!!

 


19 oktober

Idag har jag känt mig trött o har huvudvärk. Och ändå har jag varit ledig fredag, lördag o söndag. Somnade idag mellan 16-18. Pratade även med barnmorskan idag. Fick en tid för hjärtljud den 2/11 kl 10.30.

 


29 oktober

Idag kände jag bebisen väldigt tydligt. Det var tidigt på morgonen när jag och niklas skulle upp och jobba. Niklas satt och åt frukost och jag låg och drog mig lite i sängen. Då kände jag hur det började "sparka" eller vad man ska kalla det. Jag ropade på niklas som kom in och la handen på min mage. Han kände det också. Flera gånger!! :) Det var väldigt långt ner i magen, typ i mitten. Kände även detta för ca 2 dagar sen innan jag skulle sova på kvällen, men var nog inte riktigt lika tydligt. Jag är i a f i v.20 nu!


20 november

Ååå va bebisen rör sig.. Har legat i magsjuka nu i ca 3 dagar och han/hon har aldrig rört sig så mycke å så hårt innan. Jag ser den även röra sig. Magen putar ut på det stället där den sparkar eller va den nu gör. Mamma såg det för någon dag sen också och niklas såg det första gången igår. Det är så himla mäktigt!! :)

Var ju på hjärtljuden den 2/11, och alltid lät jätte bra. Hjärtljuden låg på 156 slag/minuter har jag för mig. Och livmodern och allt var precis så stort som det skulle vara. Fick med mig ett moderskapsintyg som jag någon dag senare lämnade in på försäkringskassan. u har även jag och min chef Renate fyllt i havandeskapspapper som jag skrev ut på försäkringskassans hemsida. Så jag måste lämna in dom egentligen idag, för man skulle lämna in dom 2 månader innan man ville gå på havandeskapspenning och imorgon är det ju exakt två månader dit.

Var även på Herrestad vårdcentral i onsdags (i förregår) och dom tog massa prover på mig och det visade att jag hade en infektion i kroppen. Han kände även på ryggen och sa att det var något med mina muskler så ska börja få gå hos en sjukgymnast. Han sjukskrev mig även i 10 dagar framåt pga att jag har så ont i ryggen och att mitt immunförsvar är så dåligt just nu. Har varit jätte mycke sjuk och förskyld på sistone. Och så gick min mobil sönder i förraveckan. Så hoppas jag orkar åka in för att köpa en idag. :)


30 november

Idag var jag hos Ann min barnmorska. Hade en tid kl 15.30.

Mamma följde med mig. När vi kom dit fick jag först väga mig, sen tog hon blodtryck som såg bra ut och sen tog en sköterska blodprov i armen på mig. Blodsockret såg bra ut men mitt blodvärde hade sjunkit ner från 130/128 till 113. Det fick absolut inte ligga under 110 sa hon. Hon rekomenderade mig att börja äta järntabletter 2 ggr dagligen. Jag och mamma åkte direkt till apoteket och köpte ett par tabletter som Ann hade rekomenderat. Då är det ju inte konstigt att man känner sig så trött om nu blodvärdet inte är bra. Vi lyssnade även idag på hjärtljuden som låg mellan 150-155 slag/minuten. Dom ska ligga mellan 110,120-160.

Hon mätte också magen som var 24 cm från blygdbenet och uppåt. Det var precis som det skulle. Så allt med bebisen såg jätte bra ut. Bara blodvärdet som var kasst.

Jobbade första dagen idag på några veckor. Det kändes bra men det är tungt för både mage rygg och andning.

Frida var hos mig idag på kvällen. Hon fick känna bebisen sparka :)


10 december

Idag har det känns som att bebisen är och rör sig högre upp än vad den gjort innan. I fredags 4/12 var jag hos sjukgymnasten för första gången. Petra hette hon och var jätte trevlig. hon kollade min rygg och såg att jag var väldigt svullen över just ryggen, speciellt i nedre delen och mer på höger sida än vänster. Hon rekomenderade mig ackupunktur. I tisdags 8/12 var jag hos sjukgymnasten igen och hon satte då nålar i ryggen på mig. Jag tror hon satte typ 4 nålar. Va ont de gjorde!! Fick ett blodtrycksfall efter ca 15 minuter så var på väg att svimma. Vi skulle prova en gång till så jag ska dit imorgon igen 11/12. Hon tyckte ju att jag skulle gå på detta 2 ggr i veckan.

Idag fick jag hem papprena om havandedkapspenningen från försäkringskassan. Jag kan alltså sluta jobba den 21 januari!


18 december

Ja nu har jag varit på ackupunkturen några gånger. Gör ont när hon sätter nålarna men när dom väl sitter där å hon sätter på den avslappnande musiken så känns det faktiskt riktigt skönt att ligga där. Men jag har fortfarande förbannat ont i ryggen alltså! Jobbade kvällen igår med monica och då hade jag ont i både rygg och mage. Har varit ganska lös i magen igår och idag. Skulle jobbat dagen idag och sen lördag o söndag, men fick sjukskriva mig. Jag orkar inte detta längre. Hur många gånger har inte jag sjukskrivit mig nu?!

Idag var vi hos mamma för att fira hennes födelsedag. Det var jätte mysigt!

Nu är klockan 01.00 och jag kan inte sova. Har haft ångest och varit ledsen en stund här nu. Känner mig orolig för mina nära och orolig för om jag kommer att bli en bra mamma eller inte. Om jag kommer att klara av detta stora ansvar.




Dom sista månaderna
har jag inte skrivit någonting men jag tyckte att det va jäkligt tungt och jobbigt. Jag var trött hela tiden, åkte på förskylning efter förskylning och hade jätte ont i ryggen. Och knäna kom jag på nu!! Fy satan va ont jag hade.  Ja hela jag var stel, men de e klart det blev ju en ond cirkel, jag orkade inget så låg bara hemma och blev ännu stelare och tjockare haha. Gick upp typ 25 kg. Sen va jag ju beviljad havandeskapspenning från den 21 januari men blev sjukskriven pga ryggen från i slutet på december någongång.


                                               




Min förlossning

 Det var den 12 mars och jag o niklas åkte o beställde pizza och hyrde film. Bröllopsfotografen. Jag somnade mitt i filmen (som tur var) för på natten klockan 02.00 så vaknade jag utav att vattnet gick. Jag väckte niklas och jag skulle gjort vad som helst för att få se den minen igen. HAHAHA han fick världens största ögon. I a f så gick vi upp, niklas började klä på sig o göra i ordning och jag ställde mig i en dusch. Jag hade inte ont ett dugg. Men nått jag reagerade på var att vattnet inte var klart. Det var typ grön-brunt-blodigt. Jag ringde in till förlossningen vid ca 02.30 och dom tyckte att vi skulle komma in för kontroll eftersom att vattnet var färgat.


Vi slängde in katterna och våran "bb-väska" i bilen, lämnade katterna hos mamma och sen drog vi till bb. Hade bara jätte lite ont på väg dit.

När vi kom in så kollade hon i min blöja (som tur var hade susanna gett mig den för fasen var de rann) och den var helt grön-brun-blodig.


Sköterskan sa att antingen kunde bebisen ha bajsat eller så kunde de va skadligt för barnet eller nått sånt, så hon bestämde sig för att sätta igång mig. Jag bad om att få ett lavemang innan eftersom jag hade käkat en pizza tidigare på kvällen, jag menar kul o typ trycka ut en pizza i ansiktet på dom.


Efter lavemanget stoppade dom upp nått piller som skulle fräta på livmodertappen. Jag tror jag fick den någon gång vid 6 tiden.


Dom satte på mig ett band runt magen där man kunde se när man fick värkar och bebisens puls. Efter ett tag så fick jag extremt mycke värkar. Hade 7 värkar på 10 minuter och man skulle ha MAX 5. Det gjorde så jäkla ont så jag visste nästan inte vart jag skulle ta vägen. Trodde aldrig jag skulle klara av förlossningen. Sen kom en annan barnmorska som hette Marianne. Hon tyckte att det hade varit fel att sätta igång mig. Hon tappade upp ett bad åt mig. Jag låg verkligen bara och skrek. SÅN JÄVLA SMÄRTA!


Jag hoppade ner i de varma badet och gud va skönt de kändes.. i ca 1 minut, sen gjorde de så himla ont igen så jag trodde jag skulle svimma.

Så upp ur badet igen och lägga sig i sängen.


Jag bara skrek och skrek att jag inte skulle klara det och att dom skulle förlösa mig med kjeisarsnitt!

Dom gav mig några sprutor nere i magen som skulle bedöva men nej, de hjälpte inte. Dom gjorde bara ont dom jävla sprutorna!


Men lustgasen.. den va min bäste vän!!! Gud va jag andades i den där masken. Ingen fick ta den ifrån mig! Jag var tydligen på disco o grejer!

Och jag sög i den där masken så att jag somnade, gud va bra man mådde.


Eftersom att jag var så borta så fick Niklas bestämma om jag skulle få ryggbedövningen eller inte och han sa JA till de eftersom att jag hade så ont som jag hade. Jag kommer ihåg att det kom in någon manlig läkare som gav mig den men kände inte av att han gav mig den.. så borta var jag!

Åå va skönt de va efter en stund. Inte alls samma smärta!


Jag kunde ju ligga och prata med dom som jobbade där och jag bad om ursäkt att jag hade skrikit som jag gjort.

Nått som gjorde så extreeeeemt ont var när dom skulle upp med fingrarna i slidan för att kolla hur öppen man var.

Sen när jag var öppen såpass många cm så fick jag ställa mig upp för att bebisen lättare skulle kunna tränga ner. Och jag stod på knä i sängen.

Sen började krystvärkarna! Shit vilken känsla man får nere i underlivet!

Du verkligen känner när du måste krysta. Jag var helt slut men ändå fick man sånna extrema krafter från ingenstanns typ.

Efter jag hade krystat några gånger så sa barnmorskan att hon såg svart hår.

Redan då började tårarna på niklas komma.

Kl 15.06 tittade våran lilla docka ut. Dom la upp henne på mitt bröst. Det var den underbaraste känslan jag någonsin känt!!! Både jag och niklas grät och man var så himla lycklig att det inte går att beskriva!


Hon var 49 cm lång och vägde  2970 g.


Sen fick jag ligga kvar en stund eftersom du va tvugna att sy mig. Jag sprack på två ställen. I slidan och på höger blygläpp.

Vi hade på lugna favoriter på radion och jag vet att den där låten med Anna Bergendahl-This is my life kom och att tårarna forsade ännu mer på mig och jag sa "detta e ju cias låt". Vi skulle egentligen kollat på Melodifestivalen ihop den dagen haha.

Sen i a f så fick niklas ta lillan för jag fick gå och duscha. När jag kom tillbaka så kom dom in med en bricka med smörgåsar,kaffe,varm choklad och äpplejuice.


Ååå va lyckliga vi var!!!

Sen följde dom oss till EVA mottagningen där vi fick ett eget rum och där stannade vi stannade i 3 dagar sen åkte vi hem.

Det var så skönt att få komma hem med den lilla, fast samtidigt var man ju också rädd och nervös. Fast vilka krafter man hade dom första dagarna! Man orkade så himla mycke. I alla fall, så redan dagen efter vi hade kommit hem så fick vi åka tillbaka till BB eftersom dom ville ta en vikt på henne igen eftersom hon inte var så stor när hon föddes. Men allt såg bra ut!



Namnet Izabella kom jag på när vi låg på EVA. Vi hade ju egentligen bestämt att om de blev en flicka så skulle hon få heta Belle, men bara några dagar innan förlossningen så sa Niklas att han inte ville ha de längre.

Så när vi låg på vårat rum så föreslog jag Izabella och Niklas tyckte om det. Sen var det min mammas idé att stava det med Z.

Izabella Rydingsvärd

100313-3046

                                 Det bästa som någonsin hänt mig och som jag älskar mest av allt!
            



                                   


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0